Facebook descopera-natura 1.11.2016
“Ieri am avut o stare așa, ca la Dumas, în ”Dupa 20 de ani” sau în ”Vicontele de Bragelone”.
Da, nu e neapărat vorba că eram mușchetari prin 90, dar îmi aduc aminte discuțiile pe care le-am avut despre agricultura biologică, chiar despre agricultura biodinamică și modul în care aceasta leagă omul de rodul pământului dar și de modul în care oamenii înțeleg să se așeze în marea ecuație a naturii.
Am vorbit mult în anii aceia despre oameni și valori care trebuie recuperate, despre destinul țării și al oamenilor ei. Despre viitorul plămădit cu mâinile noastre. Visam cu entuziasmul și optimismul tinereții, să fim motorul care va schimba lumea, mentalitățile bolnave, răutatea, invidia…
Azi, dacă mă uit în jur, lumea e altfel. Un altfel de altfel. Noi, am rămas la fel.

L-am întâlnit ieri. Neschimbat. Sigur că suntem ca niște drumeți cu părul albit de praful drumului. Dar el pare neobosit. Și mai ales, neclintit în convingeri.

L-am întâlnit ieri. Neschimbat. Sigur că suntem ca niște drumeți cu părul albit de praful drumului. Dar el pare neobosit. Și mai ales, neclintit în convingeri. Aceleași dintotdeauna.
Aș vrea să puteți trăi toți bucuria pe care am avut-o eu ieri când prietenul meu, azi prim ministru, mi-a arătat că lumea oamenilor drepți nu se schimbă. Că demnitatea, onoarea, bunăvoința sau generozitatea nu sunt cuvinte goale. Și nici slabiciuni. Ba dimpotrivă, sunt însemnele adevăratei puteri.
Ne-a adus o șa primită în dar de la președintele Mongoliei. Ne-a dăruit-o generos pentru copiii cu nevoi speciale cu care ne jucăm pe cai. Ne-am uitat împreună la ea și la copilul cu sindrom Down care era de patruzeci de minute în șa și nu mai voia să coboare. A vorbit mult și din inimă cu voluntarii din programele noastre, copiii ăștia frumoși cu inimile cât casa. Le-a dat încredere.
V-am mai spus, lumea, asa cum o visam, începe să devină realitate.
Haideți să ne curățam livezile și grădinile de boala minciunii, a hoției, a ticăloșiei și a vânzării de țară. Să facem țara asta frumoasă pentru noi și pentru ai noștri.”

LĂSAȚI UN MESAJ