Vineri, 14 oct 2016, a avut loc la hotelul Ibis București prima ediție a Forumului de Turism Ecvestru.

Evenimentul a fost organizat de Infotravel și Equestrian Adventure cu scopul de a reuni ghizi ecveștri, pensiuni de turism ecvestru și agenții interesate să facă incoming pe turism ecvestru.

Ne-am întâlnit mai mulți de ai noștri. Poate ca am deturnat puțin scopul inițial de a lega agențiile cu ofertanții de turism ecvestru și poate am întristat câțiva colegi prea entuziaști pentru a înțelege riscurile reale, de multe ori ascunse, ale acestei meserii. Dar am insistat pe o bună înțelegere a ce înseamnă standard de calitate și bunăstarea cailor în turismul ecvestru, precum și de amenințarea pe care o produce lipsa profesionalizării și formării corecte încă de la stadiul de simplu călăreț a ghidului ecvestru.

Au fost câteva modele de bună practică, printre care aș menționa Cross Country Farm (since 2002) al lui Mihnea Vârgolici. O excelentă combinație de standarde conservatoare și creativitate care m-a făcut să fiu fericit că anii nu au trecut degeaba peste unii dintre noi.

forum-ecoturism-2

La fel Villa Abattis, unde Mihai Barbu și Roxana Hădărean au lansat cu curaj primul sezon punând laolaltă toată experiența consistentă pe care o au. Sâmbătă sunt la ei în calitate de evaluator de programe de ecoturism ecvestru pentru Asociația de Ecoturism din România, pentru a face evaluarea în vederea certificării de produs ecoturistic și obținerea eco-label-ului pentru care Villa Abattis a aplicat. Abia aștept.

forum-ecoturism-3

Mă declar mulțumit. Concluziile au fost bune. Poate reușim să coagulăm un grup de inițiativă cu care să mergem mai departe cu creșterea standardelor de calitate în turismul ecvestru și cu nevoia formării profesionale continue a ghizilor de turism ecvestru.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ