V-am invitat sâmbătă, 1 octombrie, la lansarea Centrului de Activități Asistate de Animale al Asociației Descoperă Natura. Ați venit. Mulți. Peste așteptări. Atât de mulți încât abia au ajuns ceaunele pregătite cu har de Adi Hădean. De abia au ajuns merele și ceaiurile lui Crengu (dacă nu v-ați prins, Crengu e sora mea).

Dar au ajuns toate animalele celor de la Pet Joy, Descoperă Natura, Vivariu UBB. Au ajuns şi voluntarii de la UBB, copii frumoşi şi inimoşi coordonaţi de Alina Rusu. Ea este cauza pentru care exista Ziua interacţiunii om-animal şi motorul terapiilor şi activităţilor asistate de animale. Așa cum ați văzut pe afiș, am inaugurat manejul acoperit cu un eveniment drag nouă și de la care nu am lipsit în niciuna dintre cele 11 ediții de până acum – Ziua interacțiunii om-animal. Aceasta a fost a 12-a și pentru mine a fost cea mai încărcată de emoții.

După-amiaza am avut un spectacol de teatru documentar – ”Docuanimal”, un spectacol despre conviețuirea oamenilor cu animalele, în regia Olgăi Macrinici. Apoi filmul lui Dan Curean cu isprăvile noastre de la Cazane la Sarmisegetuza Regia – ”Călare în Carpați”. L-a proiectat Tudor de la Cinemobil.

A fost o zi plină. Plină de activități. Plină de prieteni, oameni sau animale. Plină de emoții și de bucurii.

A fost o zi plină. Plină de activități. Plină de prieteni, oameni sau animale. Plină de emoții și de bucurii.

M-am bucurat să văd oameni interacționând spontan cu caii în pășune, iar faptul că aceștia i-au acceptat a transformat totul într-un atelier spontan de interacțiune om-cal cum nu aș fi putut organiza vreodată.

14600720_1464393470243621_765999892_o

Prieteni buni mi-au fost alături. Ei au făcut ca totul să funcționeze impecabil, chiar acolo unde eu nu am fost pregătit. Dacă evenimentul a fost reușit, acest lucru li se datoreaza deplin. Le mulțumesc din inimă.

Mulțumesc fraților bloggeri: Chinezu, Mihai Stescu si Cristi Șuțu, care au bătut drumul Bucureștiului doar ca să ne fie alături. La fel Adi Hădean, care a condus toată noaptea ca să ajungă la timp să instalăm bucătăria de campanie. Io ce să mai zic? Jos clopu. M-ați copleșit.

Călin Costinaș, stăpân de treburi la Profi, a făcut ca acest Centru de Activități Asistate de Animale să existe. Pentru că stăpânește taina compasiunii, a generozității și a bunăvoinței. Mă înclin cu recunoștință și prețuiesc, ținând la inima mea, darul prieteniei.

14572556_1464393413576960_1027010116_o

M-am bucurat să văd copiii jucându-se în nisipul manejului. Să văd că lumea, așa cum o visez de o viață, devine posibilă. Că oamenii pot fi buni și generoși. Între ei sau în interacțiunea cu alte specii, animale sau plante. Că lumea asta în care trăim poate fi mai bună. Că știm să o facem mai bună și că trebuie să o facem mai bună. Fiecare, atât cât putem, acolo unde putem.

La sfârșitul lunii pregătim un eveniment-surpriză pentru copii și oameni mari. Să stați aproape. N-o să vă pară rău.

Să fie bine!

 

LĂSAȚI UN MESAJ