…scrii un articol precum cel scris de Andrei Crivăț – printransilvania.ro

Când îl cunoști pe Mugur dincolo de rețelele sociale, descoperi că face mult mai multe lucruri, de fapt. O parte importantă a activității sale este, de exemplu, educația în natură. Părinții își aduc copiii la ferma de lângă Cluj, iar Mugur le povestește despre animale și plante, face cu ei călărie asistată, le vorbește despre relația omului cu natura. Le explică în termeni simpli că pădurea nu e material de făcut focul sau mobila, ci un corp viu. Le explică cum funcționează și la urmă copiii pleacă de-acolo cu convingerea că nu trebuie să-și bată joc de natură.

Un segment aparte în activitățile pentru copii îl ocupă copiii abuzați, aduși de la centrele de minori. Aceștia sunt primiți cu drag, pentru că experiențele prin care au trecut sunt dramatice.

Copiii abuzați au o nevoie uriașă de afecțiune și compensează asta cu Păcălicea, cu caii sau cu câinii.

Copiii abuzați au o nevoie uriașă de afecțiune și compensează asta cu Păcălicea, cu caii sau cu câinii. Lor le e frică de animalele mari, dar după 2 secunde îi dai câinele pe mana, iar câinele îl preia, responsabil și el descoperă că are un partener care îi dă încredere, care îl încurajează să relaționeze. Și tot ce părea rău la început nu mai e așa de rău“, spune Mugur Pop.

La Mugur sunt aduși și copii cu nevoi speciale, de la Școala Specială Transilvania. Când nu-i vacanță, 6 copii sunt aduși în fiecare vineri, de la ora 10.00, pentru terapie. Cu ei, Mugur face călărie și exerciții de motricitate. De asemenea, în fiecare vară vin oamenii care participă la un congres al persoanelor cu deficiențe de vedere.

Textul întreg poate fi citit aici: http://printransilvania.ro/mugur-gerula-cluj

LĂSAȚI UN MESAJ